AlunuWebs nu raspunde pentru criticile si acuzatiile adresate persoanelor publice sau institutiilor locale.De asemenea, scopul acestei platforme este de a crea si dezvolta o comunitate online.

vineri, 30 septembrie 2011

12 echipe din Liga a IV-a au acces în optimile Cupei României – faza judeţeană


* în schimb, doar patru formaţii de la „Onoare” au obţinut dreptul de a juca în faza următoare a acestei competiţii
Miercuri, 28 septembrie, au avut loc meciurile din cadrul 16-imilor fazei judeţene a Cupei României, la finele cărora s-au aflat echipele care merg mai departe, în optimi. În general, nu prea au fost surprize, chiar dacă, formaţiile de Liga a V-a au avut o replică frumoasă în faţa adversarelor de nivel superior, cu o singură excepţie, cea în care Ştiinţa Laloşu a primit 13 „boabe” de la ASA Hidroelectra Rm. Vâlcea. De precizat că nicio partidă n-a avut nevoie de prelungiri sau lovituri de departajare pentru a-şi desemna câştigătoarea, toate încheindu-se la finele celor 90 de minute de joc.
Competiţia nu a fost tratată însă cu maximă seriozitate de toate echipele participante, aşa că trei din totalul celor 14 partide programate nu s-au mai jucat. În plus, dacă în anii precedenţi s-au consemnat numeroase surprize, de această dată toate favoritele s-au impus, aşa că în optimi vor evolua 12 formaţii din Liga a IV-a şi doar 4 din Liga a V-a. Practic, în afara celor două echipe calificate direct (Cerna Copăceni şi Voinţa II Orleşti), în urma meciurilor de miercuri doar alte două grupări de la „Onoare” au mai acces în optimi: Unirea Tomşani (care a profitat de neprezentarea celor de la FC Băbeni) şi Avântul Amărăşti (care a dispus de codaşa Ligii a IV-a, AS 2009 Popeşti).
Pentru câteva secunde, Gabi Dincă a stins Flacăra în Goranu
* fiul antrenorului de la Conexin a înscris de trei ori, însă doar două goluri i-au fost validate de „centralul” Daniel Demetrescu
Flacăra Horezu a fost pe punctul de „a se arde” pe terenul din zona Lespezi, a cartierului Goranu, acolo unde a întâlnit, în 16-imile fazei judeţene a Cupei României, echipa de Liga a V-a, Conexin Runcu. Trupa patronată de omul de afaceri Pantelică Anghelescu (managerul firmei Conexin A şi P) i-a condus, în mod surprinzător, pe adversari cu scorul de 2-0, prin „dubla” izbutită de Gabriel Dincă, în minutele 20 şi 25. Formaţia de Liga a IV-a a reuşit să egaleze, prin Cazacu şi Gherghe, după care Conexin a redobândit avantajul (2-3), prin Ilie Constantin. La scorul de 2-0, Vasile Ilinca l-a introdus în teren pe Robert Ilinescu, a.k.a „Basculă”, care avea să înscrie următoarele două goluri pentru Flacăra şi să stabilească scorul la 4-3. Pe final, la scorul de 3-3, fiul antrenorului Gabi Dincă a scăpat pe contraatac şi a înscris, însă „asistentul” Alin Epure a semnalizat ofsaid, iar arbitrul de centru, Daniel Demetrescu, i-a anulat reuşita. Spectatorii prezenţi la partidă au fost de părere s-a produs o eroare de arbitraj şi că golul trebuia validat. În minutul 92, Robert Ilinescu (refăcut după o accidentare care l-a ţinut departe de gazon câteva luni bune), a adus calificarea Flacărei Horezu în optimile fazei judeţene a Cupei României. „Eu nu comentez arbitrajul, dacă a fost vorba sau nu vorba de o greşeală la anularea golului înscris de fiul meu. Cei prezenţi la teren susţin că Gabi a marcat corect. Asta e! Ne pare rău că am pierdut, mai ales că am condus cu 2-0 lidera Ligii a IV-a, adică cea mai bună echipă din fotbalul judeţean. În plus, ne-au lipsit Pană ?ş Lala, cu ajutorul cărora cred că ne puteam califica”, a spus Iulică Dincă.
Trei meciuri nu s-au jucat
Trei dintre cele 16 partide programate în faza de săptămâna aceasta a Cupei României nu s-au disputat, echipele solicitând AJF-ului să nu fie programate, invocând motive variate. „Şase jucători de-ai mei sunt plecaţi la facultate şi alţi patru-cinci au avut testări la şcoală şi nu au putut veni. Nu pot să-i învoiesc mereu de la şcoală, mai ales că miercurea viitoare avem intermediară la Liga a IV-a, competiţie care ne interesează mai mult, pentru că vrem să ne menţinem la acest nivel şi anul viitor. Nu avea rost să mergem cu şapte jucători la Tomşani, care să ne facem de râs, astfel că am decis să nu ne prezentăm”, ne-a spus Florentin David, preşedinte la FC Băbeni. Dinamo 2007 Rm. Vâlcea şi Voinţa Orleşti merg mai departe, deoarece echipele-gazdă, Prima Prundeni şi Foresta Malaia, n-au dorit să activeze în această etapă.
„Ortacii” din Ocnele Mari şi Berbeşti s-au calificat la scor similar
Cele două echipe ale Ligii a IV-a, denumite Minerul, din oraşele Ocnele Mari şi Berbeşti, s-au impus în 16-imi cu un scor similar, 2-1, în întâlnirile susţinute cu Olteţul Alunu şi Olteţul Zătreni. Una dintre surprize poate fi considerată victoria formaţei Lotru Brezoi în fieful celor de la Viitorul Valea Mare, recunoscuţi pentru dificultatea cu care sunt înfrânţi acasă. AS Şirineasa a câştigat confruntarea in extremis, Andrei Fistogreanu marcând pentru 2-1 în ultima fază de joc. „Am menajat o parte dintre titulari, în ideea că vom câştiga mai uşor la Costeşti, dar era să ne facem de râs. Bine că am câştigat, mai ales că am jucat cu o echipă de nivel inferior, care se situează pe ultimele locuri la «Onoare»”, a spus Puiu Niţulescu, „principal” la AS Şirineasa.
CSM Drăgăşani a primit într-un meci, cât în şase etape
În duelul cu Viitorul Budeşti, CSM Drăgăşani în încasat trei „gloanţe”, cu unul mai puţin decât în cele şase etape care au avut loc până acum în Liga a IV-a. „Pentru Liga a V-a, Viitorul e o echipă destul de  bună. Am condus cu 6-1, după care jucătorii noştri cred că s-au relaxat un pic, bineînţeles, fără a fi nevoie de asta şi au fost taxaţi de adversari”, a punctat Octavian Mâţoc, de la CSM Drăgăşani. Cealaltă echipă care joacă meciurile de-acasă pe Stadionul Municipal din Drăgăşani, AS Creţeni, a câştigat cu greu la Roeşti, cu 2-1, adjudecându-şi dreptul de a accede în faza următoare a competiţiei.

Sursa: Arenva Valceana

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Arena Valceana